welkomHandleiding
voor onze website
Website van de landelijke organisatie
PCOB Afdeling Bodegraven-Reeuwijk
Terugblik uitstapje 2011
   
PCOB Bodegraven doelstellingen, besturen, commissies, platformsdoelstelling

belangenbehartiging, overleg, persoonlijkbelangen

aktiviteitenactief

agendaagenda

archief meer informatieinfo/archief

links en allerleilinks/overig

kontakt informatiekontaktverwijzing
Bij de agenda vindt u informatie over onze bijeenkomsten
 

 

 

Een fantastische dag

 

Wat een fantastische dag en wat hebben we veel gezien tijdens onze jaarlijkse busreis op 11 mei jl. 's Morgens rond een uur of 8, de bus was er nog niet, stonden op de hoek van Rijngaarde en de Vrije Nesse, een twintigtal mensen te wachten op de bus die om 08.30 uur zou vertrekken. Om 08.45 uur waren we bij de Oranjehof en het Gemeentehuis alwaar nog een tiental mensen instapten.
Met 59 mensen aan boord gingen we op stap, dit jaar naar Tropical Zoo en Vlindertuin in Kwadendamme op het eiland Zuid Beveland in de provincie Zeeland.

Het was een rit over de "dammen", dus reden we door de Beneluxtunnel over de Haringvlietdam, de Brouwersdam, naar het eiland Schouwen- en Duiveland.
Bij Burghsluis (Haamstede) stond de koffie (of thee) klaar, met een echte Zeeuwse bolus. Hier was ook even tijd op de benen te strekken. Om 11.00 uur werd de reis vervolgd, over de Oosterscheldekering en Noord Beveland, naar de "zak" van Zuid Beveland.

Onderweg vertelde de voorzitter, Hans Verkaik, welke waterwerken we passeerden en de geschiedenis ervan. Wat een gigantisch werk, de aanleg van al deze dammen.

In Kwadendamme stond de tafel gedekt en konden we aanschuiven voor de lunch. Daarna was er gelegenheid rond te kijken in de Vlindertuin.
We zagen Vlinders met een spanwijdte van 36 centimeter en aan de bananenboom de 'poppen'", maar ook slangen, kevers (in veel kleuren) en een kaaiman. Kleinere vlinders fladderen rond en we bekeken een "poppenkast.

Voor we de bus instapten, was er gelegenheid om op het terras iets te drinken en om kwart over 3 vertrokken we naar De Ruif in Wagenberg (bij Breda) voor het diner. Rond 20.00 uur waren we weer terug in Bodegraven.

Een aantal mensen vroeg waar is Annie? Annie Potuijt is de EHBO'er, die elk jaar van de partij is. Ook dit jaar is zij gevraagd voor EHBO-begeleiding, maar moest, om persoonlijke redenen, verstek laten gaan.

Ja, het was een fantastische dag met veel zon en een prima stemming.

Bekijk hier ook de foto's van het uitstapje

Corrie Miep Bukman


naar begin van deze pagina
Knop naar het begin van deze pagina