welkomHandleiding
voor onze website
Website van de landelijke organisatie
PCOB Afdeling Bodegraven-Reeuwijk
Van de voorzitter
   
 Met deze knop terug naar overzicht "om over na te denken".

Terug naar de actuele website, naar "alles in één oogopslag".
 Van de Voorzitter, maart 2012:

VoicemailHoort God ons wel ? Verhoort Hij gebeden ?
Soms bidden wij of Hij ons wil helpen, als het ons tegen zit in ons dagelijks leven of als we ergens anders mee zitten. Problemen met vrienden of familie.
Dan is het vaak net of God ons niet hoort, steeds bidden wij voor hetzelfde probleem, maar er verandert gewoon niets of het wordt alleen maar erger.

Ik kan me voorstellen dat dit wel herkenbaar is.
Het zit je tegen, je doet er alles aan maar het gaat maar niet beter.
Dagenlang bid je hiervoor, maar het lijkt wel of God het niet hoort, of God er niet is.

Het is net of je iemand probeert te bellen en diegene neemt niet op, of is in gesprek en je krijgt de voicemail. " Hallo, ik ben er even niet, spreek wat in of stuur een sms-bericht." Je spreekt wel wat in maar hij of zij zal toch wel niet terugbellen, denk je.

God heeft vast wel meer aan Zijn hoofd, dan alleen mijn probleem.
Hoe kan Hij trouwens naar iedereen tegelijk luisteren ? Ik zal het zelf maar uit moeten zoeken.

Weet u, u zou het misschien niet denken, maar Jezus kent ons probleem. Hij heeft zelf de lijdensweg moeten gaan, Hij is bespot en gemarteld, Hij heeft aan het kruis gehangen tot ie stierf terwijl "HIJ" zonder zonde was.
Hij schreeuwde het uit : " Mijn God, Mijn God, waarom hebt U mij verlaten?" Hij voelde zich door God verlaten maar Hij wist dat dit moest gebeuren omdat God zijn Vader dit alleen "zo" wilde. Het kon alleen maar op deze manier.

Kijk, vergeleken bij wat Jezus heeft moeten doorstaan, zijn onze problemen maar klein, dan stellen die eigenlijk niet zo veel voor.
Maar als u soms denkt dat God u niet hoort als u bid, dan heeft u het mis.
God hoort ons wel, maar Hij laat vaak onze gebeden niet per direct uitkomen zoals we dat willen.
Hij doet wat goed voor ons is, het is mooi als we later kunnen beseffen dat God er beter over na heeft gedacht dan wij op dat moment deden.
En dan zijn we soms blij dat het anders is gelopen, dat God dus die gebeden op een andere manier verhoord dan, zoals wij het hadden gedacht, dat het zou moeten gaan.

Met alle eerbied: Hij heeft onze voicemails wel beluisterd of onze SMS-jes gelezen, en Hij was ook al lang bezig met ons, maar had net even andere plannen dan wij.

Soms moeten we zelfs oppassen met wat we bidden, soms zijn we achteraf wel eens blij dat God onze gebeden niet letterlijk heeft verhoord.

Let er dus altijd op dat wij vragen of Hij ons wil geven, wat Hij goed voor ons vindt, maar besef wel dat, dat niet altijd leuk hoeft te zijn. Maar dat het achteraf wel het beste zal zijn voor ons.
Als we in dat geloof, in dat vertrouwen kunnen leven, dan kunnen we pas echt vrede hebben met God.
En dan kunnen we Hem ook van harte danken voor de dingen die Hij ons wel geeft.

Met een vriendelijke groet, Hans Verkaik

Knop naar het begin van deze pagina